Youri Severin op goede weg met overwinning Kromslootparkloop

Triatleet Youri Severin sukkelde jarenlang met enkelblessures, maar die tijd lijkt nu definitief voorbij. Hij loopt inmiddels pijnvrij en zondagmiddag schitterde hij dan ook weer eens op een hardloopwedstrijd. Er stond geen maat op Severin die de 15 kilometer van de Kromslootparkloop uiteindelijk won in een tijd van 52 minuten en 34 seconden.

Er ging een slotkilometer vol met versnellingen aan de overwinning van Severin vooraf. Severin en Driessen probeerden elkaar constant af te schudden en de versnellingen moesten uit de tenen van Severin komen. ,,De eerste ronde van vijf kilometer hebben we rustig gelopen en keken we echt de kat uit de boom”, aldus Severin die toen nog samen met Driessen en ook Almeerder Fransua Woldemariam liep. ,,Ik heb geen kopwerk gedaan. Eerlijk is eerlijk, daar is Milco gewoon te goed voor. Ik heb gewonnen, daar moest ik diep voor gaan, maar hij was de allerbeste vandaag.”

Verwoestende sprint
Na tien kilometer plaatste Driessen een verwoestende versnelling die er op het oog als sprinten uitzag. Woldemariam moest meteen lossen en werd vijf kilometer later derde, maar Severin kon met een sprint in het spoor van Driessen blijven. ,,Dat was echt afzien. Gelukkig viel Milco iets later stil en kon ik op adem komen. Ik wist dat die versnelling hem veel energie had gekost en daarom heb ik in de slotfase toegeslagen.”

Ook Driessen zelf gaf na afloop toe dat zijn eigen versnelling hem te zwaar was. ,,Ik probeerde een gat te forceren, maar Youri liep te makkelijk terug. Je weet het met hem nooit. Soms is hij gewoon heel snel.”

Marathontraining
Driessen was behoorlijk teleurgesteld met de voor hem onverwachte nederlaag. ,,Ik ben in training voor de marathon in Barcelona. Ik loop nu per week gemiddeld 100 kilometer en heb een beetje te weinig rust gepakt. Dat voelde ik meteen bij de start al. Dat betekent niet dat ik niet baal van deze tweede plaats. Ik had het niet verwacht en ik loop om te winnen.”

Opvallend is dat Driessen na de wedstrijd nog ‘even’ een trainingsronde van dezelfde afstand aflegde. ,,Ik maak heel veel kilometers deze weken. Inhoud kweken. Het is behoorlijk vermoeiend. Ik moet niet vergeten ook mijn rust te pakken.”

Opa
In tegenstelling tot de teleurstelling bij Driessen, was de blijheid bij Severin groot. ,,Deze overwinning draag ik op aan mijn opa.” De 81-jarige vader van zijn moeder zat dan ook in rolstoel langs de kant. ,,Het gaat niet goed met hem, zijn lichaam is op. Ik wilde heel graag voor hem winnen.”

Bron: Dichtbij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu