Egmond Weekend 2015 was er weer een om niet te vergeten.

Na een dagje rust en spierpijn maar eens mijn verslagje schrijven over dit stormachtige weekend. Op zaterdag stond Egmond-Pier-Egmond op het programma. Gelukkig had ik een laag nummer gekregen en kon ik mooi voor aan starten.

Ik wist dat het een zware race zou worden en dat het niet mijn favoriete weersomstandigheden waren. Dat bleek ook tijdens de koers; Ik kon gewoon niet op kop rijden. De wind was gewoon te hard om mij met het kopwerk te bemoeien met mijn 62 kilo. Toch overleefde ik redelijk de heenweg. Op de terugweg lukte het om wat profiteren van mijn techniek bij het rondjestrand af en op in Castricum.Daar lukte het om naar een volgend groepje te rijden.

jarrich fietsen

Laatste kilometers was geduw en gekloot in de groep, waardoor er bijna werd gevallen. Helaas verloor ik daar door het contact met de groep in de laatste 1,5 kilometer, maar gevaar opzoeken vond ik ook niet waard. Conclusie fietsen: Gevoel was goed, weersomstandigheden niks voor mij. (1:37)

Het lopen zou dus ook zwaar gaan worden, de vraag was of ik een beetje hersteld was van het fietsen.

Na een goed begin door Egmond heen had ik een goed gevoel. Het strand ging ook lekker achter Barry Dooper aan. Doorkomst op de helft 37 min, dus een tijd van 1:15 zat er in. Maar na 13 km was de energie toch wel op aan het raken. Mijn hartslag zat na een tijd bijna 10 slagen lager per min, maar mijn lijf had het gehad. Op de Bloedweg wind tegen. Ik wilde bijna wandelen. Uiteindelijk 1:18 kunnen lopen.

jarrich lopen

Combi klassement 13e overall. Twee zware wedstrijden in een weekend overleefd. Ik ben tevreden

Sportieve groet,
Jarrich van Woersem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu