Wedstrijdverslag opening Eredivisie Dames in Weert

Tattoo startnummerAfgelopen zondag 18 mei was het zo ver, de openingswedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon. Team Challenge / TVA stond met een goed vertegenwoordigd team aan de start bij de dames. 

De spanning bij de dames zat er goed in, maar belangrijker; ze hadden er ontzettend veel zin in!
Voor alle dames van het team was het een spannende wedstrijd, het was voor hun niet zomaar de eerste wedstrijd van het seizoen.

Anke de Boer keerde na een lange teen blessure terug in het veld. Helaas heeft zij vorig jaar door haar blessure geen enkele triathlon kunnen starten. Maryvonne van den berg, vooral bekend op de lange afstanden, nam het voor het eerst op in een sterk bezet Eredivisie veld. Net als Daniëlle Spoelder, zij traint nu een jaar in het RTC Almere en Weert zou haar eerste OD worden! Ilona Eversdijk, iedereen wel bekend, behoorde tot één van de favoriete in het veld.

Om 11:00 uur klonk het startschot. Ilona heeft een geweldig zwemonderdeel afgelegd en kwam als derde, achter Danne Boterenbrood, uit het water. Op 2,5 minuut volgde Daniëlle. Met daar weer achter Maryvonne die Anke bij zich had.

Het fietsen ging snel, Ilona zat na haar zwemonderdeel  in de eerste fietsgroep achter Danne Boterenbrood. De andere dames hadden minder geluk met een fietsgroep, gelukkig kwam dat na paar rondjes fietsen goed en konden ook zij bij iemand aansluiten. Er werden zeven rondes gereden over een afstand van 40km. Voor coaches Merijn en Jolijn dus een perfecte kans om de meiden optimaal te coachen tijdens hun race.

Ilona kwam als eerste van onze Challenge / TVA dames van de fiets op een negende positie. Het loop onderdeel ging bij haar wat zwaarder en finishte als 8e overall!
Anke en Daniëlle vonden elkaar op de fiets en begonnen samen aan het looponderdeel. Na 10 km afzien finishte Anke vlak voor Daniëlle. Voor Maryvonne was het totaal anders dan ze gewend was. Een OD moet je anders indelen dan een hele triathlon, maar wat heeft ze zichzelf bewezen!

Uiteindelijk behaalde de dames een 5e plek met het Challenge / TVA Eredivisie team, chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu