Morgen is het weer zo ver, de derde wedstrijd van de Lotto Eredivisie!

We reizen dit keer met z’n allen af naar Stein, een wedstrijd waar eigenlijk altijd zonder wetsuit gezwommen wordt. Voor veel mensen is zwemmen zonder wetsuit een nadeel, andere zeggen weer ‘’gewoon zwemmen’’, wat overigens vaak door de betere zwemmers onder ons gezegd wordt. 

Vandaag heeft Ruud de Haan de watertemperatuur al gemeten, dit kwam neer op 22,1°C.
Dat houdt in dat het dragen van een wetsuit morgen niet toegestaan is. De grens van het dragen van een wetsuit in de Eredivisie is namelijk 20°C.

De opstelling voor morgen. Bij de heren staan Jarrich van Woersem, Rens de Boer, Glenn Wesseling en Tjardo Visser of Tjerk Tjallema aan de start. Het is de vraag of Tjardo Visser voldoende herstelt is na zijn blessure, anders is Tjerk Tjallema een uitstekende vervanger voor hem. Dit zal vanavond worden besloten.
En dan natuurlijk ook de opstelling bij de vrouwen: Ilona Eversdijk, Anke de Boer, Sharon Zuijdervliet en Kim van Breda. Ook Laura van der Meulen zal aan de start staan in Stein, zij start individueel. Maryvonne van den Berg zal zondag met een duo de halve starten als voorbereiding op IM Zürich. Zij zal het zwem- en het fietsonderdeel voor haar rekening nemen.

De wedstrijd zal aankomende zaterdag om 18:30uur starten. Er wordt 750m gezwommen, 25km gefietst en afsluitend 5km hardgelopen. De vrouwen zullen enkelen minuten na de mannen starten. Zondag start de halve triathlon van Stein om 10:00uur. Er wordt 1900meter gezwommen, 86 km gefietst en 21km hardgelopen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu