Van Woersem net achter nieuw Nederlands kampioen: Arie de Jong

Het was een mooie koers in Pijnacker. Mooi deelnemers veld wat zeker voor vuurwerk zou zorgen. Ik had een erg goede start, tot 1 km mee gelopen met Evert Scheltinga. Maar ik wist dat als ik dat tempo zou blijven lopen het een 5km wedstrijd zou worden.

Als 5e de eerste wisselzone in met ong. 40 sec achterstand op Evert. Op de fiets merkte ik dat ik sterk was, vooral in de drassige modder stroken. Eerste deel samen gereden met Hendrik Venema en Paul Kneppers. Bij de strook over de ijsbaan en de boeren akker voelde ik me nog beter en reed naar de kop toe.

Ik dacht ik kan geen moment rusten, nu doorgaan en proberen de kopgroep zo klein mogelijk te maken. Samen met Arie de Jong en Frank Schotman weg gereden halve wegen koers.

In het bos was het technischer maar het lag er niet minder nat bij als de andere modder stroken. Ik merkte dat ik misschien wel wat sterker was in dit deel van de wedstrijd als Arie en Frank. Zo kon ik een kloofje slaan en had een mooi gat geslagen en lag dus eerste op het NK.

Op dit moment realiseerde ik mij dat dit een kans was die ik nog niet vaker had gehad op een NK/EK/WK. De hele wedstrijd lang had ik geen fout gemaakt, maar ik maakte er steeds meer door de druk die ik me zelf/en de koppositie oplegde. Daardoor kwamen Arie, Frank en nu ook Mitchell Huenders weer aansluiten. Poging mislukt, maar mijn beste strook kwam er nog aan (weiland en schaatsbaan).

Maar toch had ik ook daar niet meer dat vaatje energie die ik eerder wel had. Ik moest genoegen nemen met 3e de wisselzone in, en hopen op meer. Maar met 4 man binnen de 30 sec. op weg naar de finish was het spannend. Arie haalde me in en ik moest dus mee naar voren schuiven. Na even mijn chip ophalen die ik halverwege het lopen verloor weer herpakken en alles geven.

Uit eindelijk 4e plaats overall en 1e bij de beloftes. Misschien nog wel blijer met mijn mooie poging om weg te rijden, met iets meer focus en ervaring had ik dit moeten afmaken. Maar falen is leren.

Arie wint uiteindelijk, echt een koning!

Ik bedank mijn fanclub: Monique, Ma, zus, Laura, Ryan, Jip enz enz enz!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu