Triatleten net naast WK-podium

ALMERE – Zowel Jarrich van Woersem als Glenn Wesseling hoopten stiekem op een podiumplaats tijdens het WK cross triatlon dat afgelopen zaterdag werd gehouden. Uiteindelijk werden beide Almeerders vijfde in hun leeftijdscategorie.

Vooral voor Van Woersem was dit een lichte teleurstelling. Wesseling kijkt met meer tevredenheid terug.

Dit was dan ook het eerste WK voor Wesseling, die dit weekend als junior aan de start in het Duitse Zittau stond. ,,De wedstrijd was zwaar. Vooraf had ik het parcours goed verkend, dus ik wist dat we veel moesten klimmen en dat de afdalingen vol met rotsblokken lagen. Maar op de wedstrijddag was het flink aan het regenen. Dat maakte alles alleen maar zwaarder.”

Toch begon zijn wedstrijd goed. ,,Tijdens het zwemmen kostte het weinig kracht om de concurrentie te volgen. Ik kwam als derde uit het water, had een goede wissel naar de fiets en lag toen zelfs even op kop. Toen er twee triatleten bij me aansloten, reden we hard en kop over kop. Maar één van hen kwam ten en het lukte me niet om te ontwijken. Daardoor verloor ik de aansluiting.”

Vanaf dat moment begon Wesseling risico’s te nemen om bij de koplopers terug te komen, maar dat mocht niet baten. ,,Uiteindelijk was dit het maximaal haalbare. Eerst baalde ik een beetje, maar nu ben ik eigenlijk best wel tevreden. Het was al geweldig om mee te mogen doen.”

Ook Van Woersem genoot van de wedstrijd, maar baalde achteraf wat meer. ,,Ik kwam eigenlijk voor goud of minimaal een podiumplaats. Maar al tijdens het zwemmen merkte ik dat ik niet mijn dag had.”

Dat had onder andere met de kou en regen te maken. ,,Ik ben een klein mannetje en weeg 62 kilo. Ik heb nauwelijks weerstand en merkte in het water al dat mijn spieren begonnen te verkrampen. Het enige wat ik op dat moment dacht was ‘doorgaan’.”

Terwijl Van Woersem toch nog als tweede in zijn categorie uit het water kwam, voelde hij de verkramping op de fiets doorwerken. ,,Ik werd er zelfs een beetje duizelig van en zag dat steeds meer jongens me begonnen in te halen. Ik ben normaal een prima klimmer, maar werd er nu keihard afgereden. Uiteindelijk reed ik ook nog tegen een boom aan. Toen heb ik daar even flink staan vloeken.”

Toch haalde Van Woersem nog een aantal jongens in met uiteindelijk een vijfde plaats tot gevolg. ,,Natuurlijk doet dat pijn, maar het was het maximaal haalbare. Ook gezien het parcours, het vele klimwerk en de gevaarlijke afdalingen. Dat zijn wij Nederlanders niet zo gewend.”

 

Bron: Dichtbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu