Triatleten in Almere samen verder in 2014

De triatleten van Almere ’81 en van Triathlon Vereniging Almere (TVA) hebben besloten hun krachten te bundelen en vanaf 2014 samen verder te gaan. Almere krijgt hierdoor één triathlonvereniging (TVA), die gelijk tot de grootste triathlonverenigingen van Nederland gaat behoren.

 

Triathlon Vereniging Almere (TVA), die in 2014 haar 30 jarig bestaan viert, was al één van de oudste triathlonverenigingen van Nederland. Onder haar leden bevinden zich zowel toptriatleten, die regelmatig op het erepodium staan, als recreatieve triatleten, die vooral met veel plezier sporten. Ook heeft de TVA een grote jeugdafdeling. Almere ’81 is de atletiekvereniging in Almere, waar jong en oud op recreatief- en wedstrijdniveau alle onderdelen van de atletiek kunnen beoefenen. Een relatief kleine, maar kwalitatief sterke groep triatleten maakte eveneens deel uit van Almere ’81 en vormde daarin een aparte triathlontak. Deze groep triatleten heeft besloten zich nu ook aan te sluiten bij TVA.

TVA en Almere ’81 werkten al nauw samen om de triathlonsport in Almere op een hoger niveau te tillen. Samen startten zij twee jaar geleden met de Nederlandse Triathlon Bond in Almere het RTC (Regionaal Topsport Centrum), waar jeugdige talenten uit de regio Flevoland extra training en begeleiding krijgen en in hun eigen omgeving kunnen doorgroeien naar de (inter)nationale top. Deze succesformule zal binnenkort ook voor de jongste jeugd worden uitgerold. Daarnaast zijn triatleten van beide verenigingen als deelnemer of vrijwilliger nauw betrokken bij de wedstrijden van het Almeers Triathlon Circuit en natuurlijk bij de Challenge Almere- Amsterdam.

Nu de triatleten uit Almere zich verenigd hebben in de TVA, hebben de triatleten nog meer keuzemogelijkheden voor hun zwemtrainingen en kunnen zij hun looptrainingen zowel op de atletiekbaan als daarbuiten afleggen. In het voorjaar zullen de fietstrainingen ook weer worden hervat. Voor iedereen die belangstelling heeft voor de triathlonsport, biedt de TVA dus heel veel mogelijkheden. Voor meer informatie over beide verenigingen, zie de websites www.tvalmere.nl en www.almere81.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu