Thomas Naasz opnieuw sterkste Almeerder

Onder zeer zware omstandigheden is Thomas Naasz dit jaar voor de vijfde keer op rij beste Almeerder geworden tijdens de Challenge Almere-Amsterdam. Overall werd hij zevende en daarmee ook nog eens vierde Nederlander. Na 9 uur, 10 minuten en 2 seconden kwam Naasz zichtbaar blij over de finish.

Het was een belachelijk zware dag door de bizarre weersomstandigheden. Al tijdens de eerste ronde fietsen word je afgemat door de regen, terwijl de tweede ronde extreem zwaar was door de harde wind. En doordat het parcours nat was, ben ik ook de hele dag bang geweest voor een lekke band”, aldus een terugkijkende Naasz.

Toch was de triatleet niet geheel ontevreden over de weersomstandigheden. ,,Mooi weer is natuurlijk leuker, maar dit maakt de wedstrijd wel wat meer een individuele strijd. En dat is echt in mijn voordeel. Hoe harder, hoe beter.”

Al tijdens het fietsonderdeel liep Naasz uit op zijn Almeerse concurrenten, maar tijdens het looponderdeel won hij ook nog een aantal plekken in het allroundklassement. Waar veel triatleten minuten verloren tijdens de afsluitende marathon, liep Naasz een constant tempo zonder verval. ,,Dat is voornamelijk een mentale kwestie. En ik werd goed gecoached door onder andere mijn vriendin(triatleet Nina Bakker, red.).”

De vijfde keer beste Almeerder is bijzonder, maar Naasz is blijer met zijn vierde plek in het Nederlandse klassement. ,,Want daar is het niveau enorm hoog. De afgelopen jaren ben ik er wel achter gekomen dat de top drie iets te hoog gegrepen is, maar deze vierde plek vind ik echt heel mooi.”

Tweede Almeerder werd uiteindelijk Jeffrey van Horn in 9 uur, 39 minuten en 31 seconden. Martijn Boot leek aanvankelijk de grootste concurrent te worden voor Naasz, maar hij werd derde in een tijd van 9 uur, 48 minuten en 17 seconden.

Bron: Almere Vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu