Teams Challenge TVAlmere zijn klaar voor het nieuwe seizoen

ALMERE – De heren en dames van Team Challenge TVAlmere zijn klaar voor het nieuwe triathlonseizoen. Het derde eredivisiejaar belooft weer een waar sportspektakel te worden met de afsluitende wedstrijd in Almere op zondag 14 september 2014.

Het mannenteam van Challenge TVAlmere gaan de uitdaging aan om ook dit jaar in de top drie te eindigen. Het team kent nieuwe namen en zal de komende periode op elkaar ingespeeld moeten raken. Coach Merijn Schuurman: “De mannen Jarrich van Woersem, Tjerk Tjallema en Tjardo Visser worden dit seizoen versterkt met Rens de Boer (RTC Almere), Glenn Wesseling (RTC Almere) en ‘oude’ bekende Martijn Boot.” De mannen kijken uit naar een sportief en mooi sportseizoen en zijn al volop in training voor de piekwedstrijden.

Het vrouwenteam van Challenge TVAlmere verschijnt in een jonge samenstelling aan de start. Het team heeft niks te verliezen en gaat zonder verwachtingen de wedstrijden in. “Het zijn gretige meiden die graag samen willen werken en een goede prestatie neer willen zetten. De komende periode gaan we met teammeetings en samen trainingen inplannen elkaar nog beter leren kennen. Daardoor verschijnen we als één blok aan de start en gaan elkaar ondersteunen daar waar mogelijk”, aldus Jolijn van Valkengoed. Van Valkengoed, oud Olympisch zwemster en trainster bij het RTC Triathlon in Almere, is ook een van de nieuwe aanwinsten voor het team en vormt samen met Schuurman het begeleidingsteam. Het vrouwenteam van Challenge TVAlmere bestaat uit Ilona Eversdijk, Anke de Boer, Daniëlle Spoelder (RTC Almere), Kim van Breda, Laura van der Meulen, Maryvonne van den Berg en Sharon Zuijdervliet.

Ook in 2014 zal Challenge Almere-Amsterdam de teams weer ondersteunen. Dit jaar samen met een nieuwe partner, Powerhouse Sport Nederland. Powerhouse Sport levert high performance team- en verenigingskleding op maat binnen de roeiwereld, heeft de Olympische roeikleding tijdens de Olympische Spelen in London geleverd en is momenteel de trotse leverancier van de Nederlandse Roei-equipe. Naast de roeikleding heeft het merk ook een groot assortiment aan wielerkleding en triathlonkleding. “De ondersteuning van Team Challenge TVAlmere sluit perfect aan bij onze focus richting de wieler- en triathlonwereld” Aldus Hylco Muda, eigenaar van Powerhouse Sport Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu