Team Challenge/TVA Almere behoudt derde positie Eredivisie Triatlon

ALMERE/TIM MORIA – De mannen van Team Challenge/TVA Almere hebben afgelopen zaterdag in Veenendaal hun derde plaats in het Eredivisie klassement met succes verdedigd. Tijdens de vierde en een-na-laatste wedstrijd, die tevens gold als een NK Olympische afstand, was er geen individueel succes voor de Almeerders.

Jarrich van Woersem was met een achttiende plaats de snelste van het Almeerse team. Hij gaf meer dan zes minuten toe op winnaar Bas Diederen. Een kleine minuut achter Van Woersem kwam teamgenoot Tjardo Visser binnen, die daarmee 22ste werd. Weer drie minuten later kwam Omar Brons over de finish, goed voor een 38ste plek. Tjerk Tjallema, de vierde van het stel, moest genoegen nemen met een 81ste plaats.

Volgens coach Merijn Schuurman werd er vooraf op meer gerekend. ,,Het viel een beetje tegen. We hadden op meer gehoopt, de prestaties waren lichtelijk ondermaats. Maar deze jongens hebben de afgelopen weken veel wedstrijden gedaan. Misschien is het een beetje teveel geweest.”

,,Natuurlijk scheelt het ook dat deze wedstrijd een NK was. Naast de bekende Eredivisie triatleten, verschijnen er dan ook anderen aan de start. Het niveau en het wedstrijdtempo liggen daardoor hoger, waardoor een aantal van ons de aansluiting net misten.”

Schuurman vindt het overigens prima dat de Almeerders wel op een derde plaats in het klassement blijven staan. ,,Dan is het de komende twee weken goed rusten, het parcours van Almere verkennen en dan doen we er alles aan om onze podiumplaats tijdens de laatste wedstrijd opnieuw te verdedigen.”

Gisteren was er overigens wel succes bij een aantal andere Almeerse triatleten. Glenn Wesseling, Ryan Wesseling, Thomas Jansen en Thomas Bennis werden in Enschede gezamenlijk eerste tijdens de vijfde en afsluitende wedstrijd in de ‘Eerste Divisie Triatlon’. De Almeerders eindigden in het klassement van deze competitie, waar het niveau net iets lager is dan bij de Eredivisie Triatlon, als zesde.

Bron: Almere Vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu