De opening van de Lotto Eredivisie heren in Weert is een feit. Afgelopen zondag stonden ook onze mannen aan de start op de Olympische afstand.

Om 16:00 uur klonk het startschot en begonnen de mannen aan hun zwemonderdeel. Met 100 man in het veld was de start wat moeizaam, maar na een aantal meters wisten de mannen goede posities weten te bemachtigen. Het was Glenn Wesseling die als eerste teamgenootuit het water kwam, met vlak achter zich Jarrich van Woersem. Na ongeveer een minuut kwamen Tjardo Visser en achter hem weer Martijn Boot.

Jarrich en Glenn belanden na de wissel dezelfde fietsgroep, in deze groep hebben zij het gehele fietsonderdeel afgelegd. Het fietsen ging hard! Martijn en Tjardo waren ook samen in één fietsgroep beland, maar helaas voor kort. Tjardo had te kampen met een hongerklop en daarbij was hij niet helemaal fit. De fietsgroep moest hij laten gaan, maar gelukkig vond hij een atleet van Trimates waarmee hij het fietsonderdeel kon afleggen. Na zeven ronden fietsen, mocht er gewisseld worden.

De heren hebben verstandig gelopen, “tijdens het lopen heb ik gelijk mijn eigen tempo gepakt” aldus Glenn. Dat pakte goed uit. Glenn liep in zijn eerste OD gelijk een geweldig PR op de 10kmvan 37:30min. Bij de andere mannen ging het lopen zwaarder. Het was een warme dag en de eerste wedstrijd van het seizoen voelt altijd zwaar. Desondanks hebben ook zij prima gelopen.

“Ondanks het feit dat niet iedereen fit was, hebben we goed gestreden” vertelde Jarrich na afloop van de wedstrijd. De Challenge / TVA heren mogen dik tevreden zijn met een 7e teamplaats.

De volgende wedstrijd zal op 8 juni in Amsterdam plaats vinden. Hier staat weer een Lotto Eredivisie wedstrijd op het programma over de sprint afstand, welke ook gelijk een NK is! De uitslagen zijn online te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu