Prijzen op het NK Jeugd en Junioren

Triathlon Vereniging Almere in de prijzen op Nederlands Kampioenschap
Bij het NK triathlon voor jeugd, junioren en beloften, dat zaterdag werd gehouden in Roermond, zijn de atleten van Triathlon Vereniging Almere goed in de prijzen gevallen. Joran Stobbe wist Nederlands jeugdkampioen te worden, bij de meiden was er zilver voor Luna de Bruin (junioren). Merel Veltman (jeugd) en Robin Dreyling (junioren) behaalden brons. De aanwezige TVA’ers behaalden maar liefst acht top-5 klasseringen in de vijf
wedstrijden waaraan zij deelnamen.

De Roermond City Triathlon vormde het decor van het eerste Nederlands Kampioenschap sinds het uitbreken van de coronacrisis. Bij de titelstrijd in Limburg was geen publiek en per deelnemer was maar één begeleider toegestaan. Dit weerhield de Almeerse triatleten er niet van te laten zien wat zij in huis hadden op het zwem-, fiets- en hardloopparcours. TVA-bestuurslid Tom Engel is trots op de pupillen van zijn vereniging: “Onze jeugdleden hebben laten zien dat ze bij de top van Nederland horen, en dat ze ondanks COVID-19 prima in vorm zijn.” Dat viel niet altijd mee, vertelt Engel: “Vanwege het virus zijn de Almeerse zwembaden een flinke tijd dicht geweest, ook onze jeugd heeft lang niet kunnen zwemmen.
Gelukkig kon er wel individueel getraind worden met fietsen en hardlopen, maar de jongens en meiden hadden natuurlijk geen enkel wedstrijdritme. Een knappe prestatie dus…”

Binnen de Almeerse triathlonvereniging neemt de jeugd een belangrijke plek in, regelmatig stromen jeugdleden door naar het regionale trainingscentrum van de Nederlandse Triathlon Bond. Ook dit RTC traint in Almere, het is een kweekvijver van lokaal en regionaal talent. Los van prestaties staat plezier in de sport voorop, benadrukt Tom Engel: “We zijn een vereniging met zo’n 225 leden, die echt niet allemaal de ambitie hebben naar de Olympische Spelen te gaan. Maar dat triathlon leeft in Almere is natuurlijk niet zo vreemd, TVA is een van de oudste verenigingen van Nederland en met de Challenge Almere Amsterdam hebben
we ook een jaarlijkse topwedstrijd in de stad.”

Ook zin in zwemmen, fietsen en hardlopen? Train dan gratis een maand mee, kijk voor meer informatie op de website en word proeflid!

Menu