Mooie resultaten van Jarrich en Glenn in Kijkduin

Er stond Jarrich van Woersem en Glenn Wesseling een warme dag voor de boeg tijdens de wedstrijd in Kijkduin. De was zoals iedereen wel gemerkt heeft, zelfs de warmste dag van de week. Jarrich van Woersem en Glenn Wesseling hadden uitgerekend op deze dag een Crosstriathlon.

Vanwege het warme weer is vooraf de wedstrijd gemeld dat zij het parcours ingekort zou worden. nadat Jarrich en Glenn op locatie zijn aangekomen, hebben zij hun normale wedstrijd voorbereiding gedaan. Als eerst hadden de mannen hun startnummers opgehaald, op het moment dat zij wilde gaan warm fietsen kregen zij nieuwe informatie wat betreft het fietsparcours. Het fietsparcours zou niet veilig gehouden kunnen worden van badgasten. De organisatie wilde geen risico nemen en hebben het fietsparcours voor deze wedstrijd geschrapt. Dat betekend dus dat het een zwem-loop zou worden. Voor Jarrich en Glenn was dit balen. Zij hadden van te boren het zwemmen en het fietsen al helemaal uitgedacht. Ondanks dat het fietsonderdeel niet door ging, hebben Jarrich en Glenn toch samen nog even warm gefietst.

Glenn Wesseling tijdens het loopparcours in Kijkduin.

Glenn Wesseling tijdens het loopparcours in Kijkduin.

Nadat de start eenmaal dichterbij kwam zijn Jarrich en Glenn zich in het wetsuit gaan hijsen en liepen richting start. Met zwemmen kwamen beide mannen goed weg. Het eerste stuk tot aan de eerste boei hebben zij dan ook ‘oog in oog’ kunnen zwemmen.
Na de eerste boei vond Glenn het tijd worden op het tempo te verhogen, Jarrich van Woersem is in de voeten van Glenn meegegaan.
Na de land lap door Jarrich helaas te vroeg het water in waardoor hij er weer uit moest. Hierdoor ontstond een gat tussen Glenn en Jarrich.
Uiteindelijk kwam Jarrich als tweede achter Glenn met een kleine achterstand op Jarrich uit het water.

Glenn Wesseling merkte in de wisselzone dat hij veel zeewater binnen gekregen had, waardoor hij niet helemaal goed werd. Het zelfde probleem ontstond bij Jarrich! Uiteindelijk moest Glenn dit bezuren bij het lopen, dat ging echt voor geen meter en dan wordt het cross loopgedeelte heel

Jarrich van Woersem tijdens Cross zwem-loop Kijkduin.

Jarrich van Woersem tijdens Cross zwem-loop Kijkduin.

lastig aldus Glenn. Jarrich kon zich goed herstellen en liep van de tweede plek naar de eerste plaats. Glenn Wesseling zakte helaas terug van een eerste plaats na de 4e plek overall en 3e H20.
Deze plekken hebben de mannen weten vol te houden en dus heeft Jarrich van Woersem de Cross zwem-loop 2014 op zijn naam weten te schrijven.

Glenn Wesseling is tevreden voor zijn eerste Cross Triathlon. Ik was de jongste die aan de start stond. Daardoor heb ik nu een mooie ervaring op kunnen doen en weet ik wat me te wachten staat als ik volgend jaar definitief in die klasse uit kom.

Ook Jarrich van Woersem kijkt tevreden terug, ondanks dat hij het jammer vind dat het fietsen niet door ging. Op de fiets ben ik altijd n van de sterkste, voor nu heeft dat niet uitgemaakt. Ik kijk zeer tevreden terug op deze wedstrijd en ben trots op mijn titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu