De 30 van Almere. Die 30km ga ik doen – dacht ik – totdat een bijna buurman en gevierd triathleet mij adviseerde dit alleen te doen als ik ook de marathon van Amsterdam zou doen, de 30 als voorbereiding op . . . Maar die marathon komt te vroeg, mijn actieve loop carrière is pas 1,5 jaar oud dus daar ben ik nog niet aan toe.

De conclusie was dus snel getrokken en het werd de 15 van Almere.

Mijn 15 van Almere moest in 1:15:00 uur kunnen was mijn inschatting, mijn PR op de 10km staat immers op 48 minuten, dus . . . Zondag de 28e was het zover. Loop ervaringen op doen duurt even zo leerde ik opnieuw in de eerste 3 kilometer, ik ging net als bij de lenteloop (20km) veel te snel weg. Na 3 kilometer moest ik mijn vrouwelijke haas laten gaan en kon op ca. 4:30 de KM mijn weg vervolgen. In de kilometers die volgde had ik wel een verval naar ca. 4:50 – 5:00, maar liep een PR op de 10KM. Dat motiveerde me om te versnellen en het groepje waarin ik al een tijdje liep te verlaten.

Op de dijk werd mijn motivatie wederom versterkt door de aanwezigheid van Linda, Marcel en Dennis die mij vanaf de dijk ‘coachten’ nog wat te versnellen. Het gevoel dat dat zou kunnen werd versterkt door het feit dat ik nog (redelijk) kon praten. In de laatste kilometers raakte ik wel vermoeid, maar liep mijn 15 uiteindelijk in 1:13:47. Met een 9de plaats in mijn agegroup ben ik zeer tevreden.

Na 1,5 jaar lopen, bijna alle wekelijkse trainingen bij TVA, Duin, Huizen, het triathlon circuit en de halve van Almere is mijn volgende doel de marathon van Rotterdam. Ik heb voor de korte termijn een snelle 10 tijdens de Kromslootparkloop, de Kerstloop Dronten en de Crosscup op het programma. Uiteraard zullen mijn trainingen minder op intensiteit en meer op afstand en duur gericht zijn. Het behalen van mijn doel tijdens de 30 van Almere motiveert mij mijn loopambities met pen in de agenda te zetten.

Met lopers groet,

Jaap van der Kamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu