Maikel Zuijderhoudt beste Nederlander EK duatlon

Hij hoorde pas twee weken geleden dat hij mocht meedoen, maar toch was Maikel Zuijderhoudt gisteren de beste Nederlander tijdens het EK duatlon in Horst aan de Maas in Noord-Limburg. Hij deed daar mee aan de sprintafstand en behaalde overall een zevende plaats.

De atleet uit Almere verraste zichzelf niet alleen met die hoge klassering, maar ook met het niveau dat hij tijdens de wedstrijd liet zien. ,,Ik liep de eerste vijf kilometer in 14 minuten en 30 seconden. Dat is dus ruim een halve minuut sneller dan ik vooraf had gehoopt. Vervolgens heb ik twintig kilometer in een gemiddelde van ruim 45 kilometer per uur gefietst. Er zaten hele stukken bij dat we de zestig kilometer per uur aantikten. Het tweede looponderdeel van nog eens 2.5 kilometer ging helaas iets langzamer dan ik had gehoopt.”

Toch vindt Zuijderhoudt dat niet heel gek. ,,Zo’n korte duatlon is eigenlijk vijf kilometer sprinten en vervolgens constant demarreren op de fiets. Op een gegeven moment gaat dat pijn doen. Heel veel pijn zelfs. Dan is het niet verwonderlijk dat je het tijdens het laatste looponderdeel wel gehad hebt. Om daar doorheen te bijten moet je in een bepaalde trance komen. Jezelf zoveel mogelijk afsluiten. Ik ben ontzettend blij met het feit dat ik de beste Nederlander ben n dat ik overall een zevende plaats heb behaald. Maar heel misschien had er meer ingezeten.”

Zuijderhoudt kwam tenslotte als tweede van de fiets, maar had tijdens de laatste wissel behoorlijk veel pech. ,,Naast mij stapte er een Italiaan van zijn fiets, maar die tikte mijn schoen aan. Ik was al afgestapt en dan blijft je schoen gewoon aan de pedaal vastzitten. Door die tik viel mijn schoen echter van m’n fiets af en toen kon ik twee dingen doen: doorgaan en een tijdstraf riskeren f teruggaan om mijn schoen te pakken. Ik koos voor dat laatste, maar miste daardoor wel de aansluiting met de voorste groep. Dat is jammer, want als ik daar had kunnen aansluiten, had ik misschien wel om het podium mee kunnen doen.

De Almeerder blijft zich de komende tijd richten op andere duatlons en natuurlijk de Eredivisie triatlon. ,,Dit was eigenlijk pas de eerste wedstrijd waar ik goed heb gepresteerd. Ik ben nog steeds aan het zoeken naar een goede combinatie tussen werk en training. Dat is voor mij erg lastig. Maar nu weet ik wel weer wat ik kan en dat geeft een goed gevoel voor de zomermaanden.” Bron: AlmereVandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu