Joyce Caro Nederlands kampioen duatlon

Na een naar eigen zeggen lang, zwaar en soms ook moeizaam seizoen, is triatlete Joyce Caro zondagmiddag in Spijkenisse Nederlands kampioen duatlon geworden. Na vijf kilometer hardlopen, twintig kilometer fietsen en nog eens 2,5 kilometer hardlopen toonde de Almeerse zich de sterkste dame tot negentien jaar.

Caro deed 1.06.26 over de wedstrijd. Ze bleef stadgenoot Maaike Telkamp, die tweede werd in een tijd van 1.08.05, ruim anderhalve minuut voor. Marije Hijman uit Boskoop werd derde in een tijd van 1.09.11. ,,Ik had deze overwinning niet verwacht”, aldus een trotse Caro na afloop. ,,Ik wist dat Maaike en Marije heel hard kunnen lopen en dat ik tijdens de eerste vijf kilometer een achterstand zou oplopen. En die achterstand zou ik dan dus op de fiets moeten goedmaken.”

Boost

Uiteindelijk was er na het eerste looponderdeel inderdaad een achterstand voor Caro. Ongeveer een minuut later dan Telkamp en Hijman begon Caro als derde aan het fietsen. ,,Het was een parcours waar we heen en weer reden. In de verte kon ik ze zien rijden dus dat gaf mij een enorme boost. Ik ben toen volle bak gaan fietsen en ging heel erg diep om dichterbij te komen. Na acht kilometer was ik er voorbij.”

Twee kilometer verderop, na tien kilometer fietsen dus, keerden de dames en volgde een terugweg met ‘behoorlijke tegenwind’. ,,Daar ben ik sterk in en ik wist dat ik een gat moest slaan voor we weer aan het lopen zouden beginnen. Pas tijdens de laatste 2,5 kilometer hardlopen hoorde ik dat ik meer dan een minuut voorsprong had.”

Mooie afsluiter

Die voorsprong werd, ondanks dat Caro nog even kramp kreeg in haar bovenbeen en kuit, niet meer kleiner. ,,Ik wilde gewoon doorgaan en winnen. Eenmaal over de finish was het pure blijdschap. Ik had dit niet verwacht en besefte het pas toen ik met het finishlint in mijn handen stond. Het is een mooie manier om mijn seizoen af te sluiten.”

Dat seizoen duurt inmiddels al ruim zes maanden. ,,Dus nu is het ook wel even klaar. Ik ga nu twee weken vrijwel niks doen en dan weer rustig opbouwen richting het crossseizoen. Of ik vanavond nog een feestje ga vieren? Dat niet, want ik moet gewoon leren”, sluit Caro lachend af.

Bron: Tim Moria/Almerevandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu