Jarrich van Woersem wil ondanks fysieke en mentale dreunen de wereldtop halen

Hoeveel tegenslag kan een mens incasseren? Triatleet Jarrich van Woersem (23) is bijzonder talentvol, maar kreeg de afgelopen jaren de ene na de andere klap te verwerken. De ziekte van Pfeiffer werd bij hem geconstateerd, hij verloor plotsklaps zijn vader en bleek verschillende allergieën te hebben. Toch werd hij in 2013 Europees kampioen cross triatlon bij de beloften. ‘Ik ben een vechter’, aldus de Almeerder.

Al op driejarige leeftijd liep Van Woersem zijn eerste hardloopwedstrijdje bij de atletiekvereniging. Geïnspireerd door zijn vader, die zelf triatleet was, is hij deze sport gaan beoefenen. ‘Op mijn veertiende heb ik goede gesprekken gevoerd met mijn vader over de triatlon. Mijn ouders hebben mij altijd vrij gelaten in mijn keuzes, maar ze zeiden wel: ‘als je iets in je sport wilt bereiken, zul je er nu mee moeten beginnen.’ Ik had namelijk echt talent’, vertelt Van Woersem, die zich richt op de Olympische afstand en de cross triatlon. Bij dat laatste onderdeel loopt het parkoers veelal door bossen en over onverharde wegen.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu