Triathlon Vereniging Almere

Één grote familie. Breedte- en topsport.

Begeleiding van gediplomeerde trainers Faciliteiten zoals zwembaden en materialen

Trainingen

Er is een groot aanbod van trainingen. Voor leden zijn er maar liefst 2 looptrainingen, 4 zwemtrainingen en 1 fietstraining in de zomermaanden.

Jeugd en RTC

Al jaren lang hebben wij een van de grootste jeugdafdelingen in Nederland. Ook is er met het RTC een uitgebreid programma voor geselecteerde talenten.

Divisie Triathlon

In alle teamcompetities divisies zijn wij sterk vertegenwoordigd. In de Eredivisie met een dames team, in de overige divisies met zowel mannen als vrouwenteams.

Over Triathlon Vereniging Almere

De TVA is een vereniging waarbij het niet uitmaakt of je een topatleet of een recreant bent. Ieder succes wordt bij ons gevierd. Of het nu het behalen van een titel is, of het behalen van de finish. Bij ons is iedereen welkom.

Train mee, zoek naar je doelen en ga deze met ons aan. Met TVA gaan we vaak samen naar wedstrijden. Samen doen we de wedstrijd, moedigen we elkaar aan en maken we er een gezellig evenement van. Doordat onze vereniging atleten heeft van alle niveaus, is er voor ieder wat wils!

Nieuws

Onze zwemtrainingen

Zwemmen met gediplomeerde trainers
Zwemmen gebeurt onder de leiding van gediplomeerde zwemtrainers die oog hebben voor de techniek tijdens het zwemmen.  Het zwemmen bij ons is verdeeld in 5 a 6 banen en in iedere baan zwemt men een ander niveau. Zo is er altijd een baan die bij je past.

Zodra het kwik  stijgt, zoeken de eerste waaghalzen het open water alweer op.

Onze fietstrainingen

Fiets trainingen
Zodra de zomertijd is aangebroken gaat het fietsseizoen bij de TVA weer van start. We verzamelen bij het Anna Park waarbij de jeugd een eigen training afwerkt, maar de oudere jeugd (volwassenen) in twee verschillende groepen op pad gaat. We spreken hierbij over een snelle groep en een minder snelle groep.

Tijdens fietstrainingen wordt er behalve aan interval en uithouding ook gewerkt aan de techniek.

Onze looptrainingen

Lopen op de weg, in het park en in het bos
De looptrainingen zijn net zoals de fietstrainingen verdeeld in 3 groepen: sneller groep, langzamere groep en de jeugd. Zowel bij de jeugd als volwassenen wordt de training gegeven door een gediplomeerd trainer.

De training bestaat vaak uit een interval training die je basissnelheid omhoog brengt. Af en toe doen we ook een duurloop, om je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Onze jeugdtrainingen

Ook bij TVA is de jeugd de toekomst
Aan de jeugd wordt erg veel aandacht besteed bij TVA. Wij zorgen daarom voor gediplomeerde jeugdtrainers.

Bij de kinderen ligt het niveau vaak erg ver uit elkaar. Hier wordt rekening mee gehouden door bij het zwemmen in verschillende banen te trainen (met verschillende trainers) en met het hardlopen zorgt de trainer ervoor dat iedereen bij elkaar kan blijven. Het fietsen gebeurt  op één centrale plek waar kleine rondjes wordt gereden. Hierdoor kan iedereen zijn of haar eigen tempo rijden.

 

Menu