TVA Trainingen


Trainingen


Er is een groot aanbod van trainingen. Voor leden zijn er maarliefst 2 looptrainingen, 4 zwemtrainingen en 1 fietstraining in de zomermaanden.
TVA Trainingen »

Jeugd en RTC


Jeugd en RTC


Al jaren lang hebben wij een van de grootste jeugdafdelingen in Nederland. Ook is er met het RTC een uitgebreid programma voor geselecteerde talenten.
Meer over TVA »

Competities


Ere- en 1eDivisie


Zowel in de Eredivisie als 1eDivisie Triathlon zijn wij sterk vertegenwoordigd. In de Eredivisie met een mannen en dames team, in 1eDivisie met mannen.
Lees Meer »
TV Almere

Over TVA


De TVA is een vereniging waarbij het niet uitmaakt of je een topatleet of een recreant bent. Ieder succes wordt bij ons gevierd. Of het nu het behalen van een titel is, of het behalen van de finish. Bij ons is iedereen welkom.

Train mee, zoek naar je doelen en ga deze met ons aan. Met TVA gaan we vaak samen naar wedstrijden. Samen doen we de wedstrijd, moedigen we elkaar aan en maken we er een gezellig evenement van. Doordat onze vereniging atleten heeft van alle niveaus, is er voor ieder wat wils!

Meer info

Onze trainingen

Onze leden over TVA

Zwemmen met gediplomeerde trainers

Zwemmen gebeurt onder de leiding van gediplomeerde zwemtrainers die oog hebben voor de techniek tijdens het zwemmen.  Het zwemmen bij ons is verdeeld in 5 a 6 banen en in iedere baan zwemt men een ander niveau. Zo is er altijd een baan die bij je past.

Zodra het kwik  stijgt, zoeken de eerste waaghalzen het open water alweer op.

Fiets trainingen

Zodra de zomertijd is aangebroken gaat het fietsseizoen bij de TVA weer van start. We verzamelen bij het Anna Park waarbij de jeugd een eigen training afwerkt, maar de oudere jeugd (volwassenen) in twee verschillende groepen op pad gaat. We spreken hierbij over een snelle groep en een minder snelle groep.

Tijdens fietstrainingen wordt er behalve aan interval en uithouding ook gewerkt aan de techniek.

Lopen op de weg, in het park en in het bos

De looptrainingen zijn net zoals de fietstrainingen verdeeld in 3 groepen: sneller groep, langzamere groep en de jeugd. Zowel bij de jeugd als volwassenen wordt de training gegeven door een gediplomeerd trainer.

De training bestaat vaak uit een interval training die je basissnelheid omhoog brengt. Af en toe doen we ook een duurloop, om je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Ook bij TVA is de jeugd de toekomst

Aan de jeugd wordt erg veel aandacht besteed bij TVA. Wij zorgen daarom voor gediplomeerde jeugdtrainers.

Bij de kinderen ligt het niveau vaak erg ver uit elkaar. Hier wordt rekening mee gehouden door bij het zwemmen in verschillende banen te trainen (met verschillende trainers) en met het hardlopen zorgt de trainer ervoor dat iedereen bij elkaar kan blijven. Het fietsen gebeurt  op één centrale plek waar kleine rondjes wordt gereden. Hierdoor kan iedereen zijn of haar eigen tempo rijden.

 

Na mijn eerste triathlon heb ik mij aangesloten bij TVA. Zelden heb ik een vereniging meegemaakt waarbij iedere training voelt als thuiskomen.
Edwin de Lange

Edwin de Lange

Lange afstandstriatleet, TVA

Vrienden van TVA

Challenge Almere
Start2Finish
Ironcouple
Dummy