Afgelopen zondag was de finale van de Lotto Eredivisie Triathlon. Challenge / TVAlmere stond weer met een sterk vertegenwoordigd mannen en vrouwen team aan de start.
De finale werd gehouden in de vorm van een team relay. Dit houdt in dat er een triathlon wordt afgelegd in estafette vorm. De afstanden: 380 meter zwemmen, 7,5 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen.

De finalestrijd zou erg spannend gaan worden! Er wordt op zon relay gestreden op het scherpst van de snede en iedere seconde die telt. De mannen van Challenge / TVAlmere staat na de wedstrijd in Veenendaal op een gedeelde 4e plek samen met Pro Triathlon. Dat houdt in dat zij in Almere hard moeten strijden om in ieder geval Pro Triathlon voor te blijven en de 4e plek te behouden. De vrouwen staan in het tussenstand op een 5e plek, met 1 punt voor TC Twente en 5 punten achter de Dolfijn uit Amsterdam.

De wedstrijd was een spektakel, om 13:00 ging het startschot en Jarrich van Woersem mocht het spits afbijten. Gevolgd door Rens de Boer, Glenn Wesseling en als laatste Tjardo Visser. Na 5 minuten gingen de vrouwen van start. Hier was de volgorde Danielle Spoelder, Anke de Boer, Sharon Zuijdervliet en afsluitend Ilona Eversdijk.
De gevoelens over de resultaten van de atleten over hun individuele race zijn verschillend. Iedereen heeft gehaald wat erin zat en dat was de bedoeling. Het team heeft goed gestreden en iedereen mag trots zijn!

Foto: Margreet Bennis

Foto: Margreet Bennis

De Challenge mannen hebben het spannend gehouden tot de laatste meters. Een geweldige eindsprint van Tjardo samen met Vincent Bhn van Squadra kwam er aan te pas. Helaas bleek uit de finish foto van Vincent net iets meer naar voren hing en er met de 4e plaats vandoor ging. Niet te min zijn de mannen op een geweldige 5 plek geindigd in de daguitslag. In het eindklassement zijn de mannen 5de geworden en dat is een super prestatie.
De Challenge dames hebben het ook spannend gehouden. Op het laatste moment gingen zij de Dolfijn voorbij en dat leverde een 5e plek in het dagklassement op. Helaas is het behouden van hun 5de plek net niet gelukt, maar ze zijn dik tevreden met een 6e plek!

Ook de coaches Merijn Schuurman en Jolijn van Valkengoed zijn enorm trots op het team!

Challenge / TVAlmere is gefilmd door Almere Lokaal, zij hebben een prachtige rapportage gemaakt. Ook Jeroen Werdler enorm bedankt voor je mooie beeld materiaal!
Sponsoren, namens het team heel veel dank. Mede dankzij jullie is het een top jaar geweest!
Challenge Almere Amsterdam, Tyr, Triathlon Flevoland, Fagerhult, Croon|TBI, Powerhouse sport, Powerbar NL en onze prachtige vereniging Triathlon Vereniging Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu