Het was een zware wedstrijd gisteren in Stein. Het was een warme dag en zelfs tot laat in de avond bleef het warm.
De avond voor de wedstrijd was er enige twijfel wie het mannenteam compleet zou maken. Uiteindelijk was Tjardo Visser de fitste van de twee en was Tjerk Tjallema zo sportief om aan te moedigen en Tjardo te laten starten.

Aan de start bij de mannen stonden dus: Tjardo Visser, Jarrich van Woersem, Glenn Wesseling en Rens de Boer. Bij de vrouwen is er niets veranderd en stonden dus Ilona Eversdijk, Anke de Boer, Sharon Zuijdervliet en Kim van Breda aan de start.

Laura van der Meulen deed ook mee, maar niet tijdens de Eredivisie wedstrijd. Zij mocht na een blessure weer starten. Voor haar was het een parcours waar niet gestayerd mocht worden. Uiteindelijk werd zij eerste in haar categorie!

Anke de Boer tijdens haar Eredivisie wedstrijd in Stein.

Foto: Marcel Meinema

Het Eredivisie team begon hun voorbereiding met het verkennen van het fiets- en loopparcours! Deze was anders dan voorgaande jaren. Het fietsparcours zou ook technisch zijn en op sommige plekken moest je goed opletten. Verstandig dus om dit voor de wedstrijd alvast te ervaren.
Nadat het parcours duidelijk was, de fietsen in het parc Ferm stonden en de warming up klaar was, melde iedereen zich voor de start.

Na het zwemonderdeel zaten de mannen er goed bij. Glenn Wesseling kwam zelfs als achtste uit het water! Er werden twee groepen gevormd, maar niet voor lang. De twee groepen werden al snel n hele grote groep, met al onze Challenge / TV Almere mannen daarin. Deze groep is samengebleven tot aan de wissel naar het lopen, waar de verschillen gemaakt. De mannen hebben hard gestreden en eindigde in de daguitslag als 6e.. Het loopparcours was zwaar, het ging omhoog (Almere is zo plat als een duppie) en ook nog een stukje over een zandpad door een parkje. Op deze plek mogen wij trots zijn, de verschillen waren klein en voor nu zat er gewoon niet meer in.

Tijdens het zwemonderdeel bij de vrouwen lag ons team wat meer uit elkaar. Ilona zat bij de eerste dames en kwam als zesde uit het water. Daarna volgde Anke, met minder zwemmers om haar heen. Kim en Sharon kwamen samen het water uit. Op de fiets had Ilona een mooie groep. In eerste instantie moest Anke het eerste stuk even alleen fietsen, maar gelukkig sloot er snel iemand bij haar aan waarna ze goed heeft samengewerkt en hard heeft gefietst. Kim en Sharon zaten samen met nog een andere vrouw op de fiets. De samenwerking verliep iets minder soepel. Later sloot er nog een dame van Team4Talent aan en het tempo ging wat omhoog. Helaas passeerde de grote kopgroep van de mannen het groepje van Kim en Sharon in het stadion waardoor hun groep uit elkaar was gevallen. Zowel Kim en Sharon hebben daarna het fietsonderdeel alleen moeten afleggen.

Ilona Eversdijk mocht als eerste van ons team beginnen aan het looponderdeel, uiteindelijk is zij gefinisht op een achtste plek! Daarna was het Anke de Boer die van de fiets afkwam, zij heeft een prachtige tijd gelopen en finishte op een mooie 19e plek. Sharon Zuijdervliet kwam als 3e van het team van de fiets en heeft in tegenstelling tot het zwemmen en fietsen wel lekker gelopen. Kim van Breda heeft na een vermoeiend fietsonderdeel zich goed herpakt bij het lopen en heeft het ook super netjes gedaan! Het vrouwenteam is in de daguitslag 6e geworden.

Vandaag heeft Martijn Boot meegedaan aan de halve van Stein. Hij is inmiddels de finish gepasseerd en wij kunnen vertellen dat hij een achtste plaats heeft gehaald. Gefeliciteerd!

Ook Maryvonne van den Berg deed mee aan de halve, met een trio. Zij nam het zwemmen en het fietsen op zich. Maryvonne is klaar met haar gedeelte, haar teamgenoot is nu aan het lopen.

Op 23 augustus is pas weer de volgende Eredivisie wedstrijd, maar tot die tijd zitten wij niet stil! We houden jullie op de hoogte 😀 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu