Een echte liefhebber met drang tot presteren

e hebt hardloopliefhebbers en je hebt échte hardloopliefhebbers. Van die lopers die niet zonder hun trainingsrondjes kunnen, die maximaal van wedstrijden genieten. De 53-jarige Nina Bakker hoort onherroepelijk tot die laatste categorie. ,,Ik kan twintigduizend redenen noemen waarom hardlopen zo lekker is. Maar, als ik het kort moet omschrijven, zou ik zeggen dat het vooral heerlijk is omdat je het eigenlijk altijd kunt doen. Overal. Lekker je hoofd vrij maken, even niet nadenken. Of je nou in Nederland, Parijs of Londen bent. Ik krijg er enorm veel energie van.”
Bakker loopt al hard sinds haar zestiende en heeft dat altijd vrij fanatiek gedaan. En ondanks het feit dat Bakker dus 53 jaar is, staat die leeftijd haar allesbehalve in de weg om toptijden te lopen. Zo staat haar marathonrecord op 2 uur, 55 minuten en 11 seconden. ,,En eigenlijk wil ik steeds sneller. Ik voel gewoon dat de rek er nog niet uit is en dat ik nog altijd verbeter. Dat wil ik ook graag, want het Nederlands marathonrecord voor dames tot 55 jaar staat op 2 uur, 52 minuten en 47 seconden. Dat zou ik heel graag willen verbreken.”
Gebroken teen
Helaas voor Bakker zal dat de komende tijd in ieder geval nog even moeten wachten. Afgelopen september deed zij mee aan de hele triatlon in Almere en finishte daar (voor de zoveelste keer) als beste Flevolandse vrouw. Maar, zonder dat zij het wist, deed ze dat met een gebroken grote teen. ,,Toen ik aan de marathon begon voelde ik wel pijn, maar ik besefte me natuurlijk niet dat er iets gebroken was. Ik ben doorgegaan, heb een paar keer moeten schreeuwen van de pijn, maar het werd eigenlijk pas echt erg na de finish. Hij was helemaal blauw, rood en pijnlijk. Toen wist ik het. Hoe het heeft kunnen gebeuren, weet ik nog steeds niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu