Een 3e- en 4e plek in de Lotto Eredivisie Triathlon!

Het was een geweldige dag gisteren bij de 2e wedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon in Amsterdam. Ondanks dat het in de ochtend slecht weer was kwam in de middag het zonnetje voor onze teams te voorschijn!
De dames hadden zin in de wedstrijd en de sfeer was goed. Anke de Boer, Ilona Eversdijk, Danille Spoelder en Sharon Zuijdervliet stonden aan de start voor het Challenge / TV Almere team. Ook Kim van Breda stond aan de start in Amsterdam, haar eerste sprint- en stayer wedstrijd ooit!

Ilona zat na een goed zwemonderdeel al in de kopgroep bij het fietsen. Daarna volgden Anke en Danille al gauw in de tweede groep. Een groep daarachter volgde Sharon en daarna kwam ook Kim uit het water. Alle dames hadden mooie een fietsgroep en er werd lekker doorgereden. Na het fietsen was het Ilona die zich nog steeds in de kopgroep bevond en ze mocht als eerste gaan wisselen. De tweede fietsgroep met en Anke en Danille volgde. Inmiddels was Sharon een fietsgroep naar voren geschoven en mocht ook zij wisselen en beginnen aan haar looponderdeel. Een stukje daarna volgde de groep van Kim, die haar het fietsonderdeel met stayeren ontzettend knap heeft doorstaan.

Tijdens het loop onderdeel wist Ilona zich steeds meer naar voren te werken en kon ook weglopen bij onder andere Jasmijn van der Burg. Uiteindelijk behaalde Ilona een zesde plek overall en werd U23 tweede! Danille kwam als tweede Challenge dame over de finish en werd 14e overal! In de junioren categorie werd zij vierde. Anke heeft een mooie derde plek behaald in haar categorie. Voor Sharon was de eerste wedstrijd na een lange tijd afwezig te zijn geweest een feit. Ze is erg tevreden over haar prestatie. Ook Kim heeft het ontzettend goed gedaan en heeft in haar eerste sprint en stayer wedstrijd een mooi resultaat gehaald.

De heren mochten anderhalf uur na de dames van start. Zij hadden er ook allemaal veel zin in. Voor de start is er nog een kleine wijziging doorgevoerd bij de opstelling bij de heren. Tjardo Visser had teveel last van zijn blessure en de daarbij gekneusde ribben en kon dus niet starten. Martijn Boot zou in zijn plaats voor het team starten samen met Jarrich, Rens en Glenn.
De rol verdeling onder de coaches was weer perfect. Terwijl Merijn Schuurman de dames had opgevangen, stond Jolijn Boogaard – van Valkengoed al aan de start te helpen bij de heren.

Onze Challenge heren, Jarrich, Rens en Glenn, kwamen met de kopgroep uit het water. Na een goede wissel wisten zij ook naar de kopgroep te fietsen! Martijn Boot kwam na een knap zwemonderdeel uit het water. Helaas miste hij net de aansluiting bij tweede fietsgroep en kwam hij in de derde groep terecht. Alle mannen lukte het om in hun fietsgroep te blijven en mochten na de wissel beginnen aan hun looponderdeel. Als eerste van het team kwam Rens over de finish en behaalde daarmee een derde plek bij het NK junioren! Daarna volgden Jarrich en Glenn. Martijn Boot heeft, met de snelste looptijd van het team, een mooie 27e plek gehaald.

Deze geweldige prestaties van het dames en het heren team werden beloond. De Challenge dames zijn vierde geworden met het team, terwijl ze vorige wedstrijd nog vijfde werden.
De heren werden in Amsterdam derde, tegenover een zesde plek van de vorige wedstrijd.
Beide team zijn n en zelfs twee plaatsen opgeschoven! Iedereen is ontzettend trots op elkaar en dat is terecht!

Over 2 weken is het Challenge / TV Almere team weer van de partij. Wij vertrekken dan naar Stein voor de derde Eredivisie sprint wedstijd.

Tjardo Visser en Jefry Visser, ook jullie bedankt voor de aanmoedigingen en het coachen. Aranka van Woersem, ontzettend bedankt weer voor je hulp en de prachtige fotos.Alle andere TVA-ers en bekenden, jullie ook ontzettend bedankt! Dankzij jullie hebben wij een super dag gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu