Afgelopen weekend hebben we genoten van een prachtig evenement! Het leek, gezien de COVID-19 situatie, gedaan te zijn voor 2020. Gelukkig mocht er met de nodige maatregelen, alsnog geraced worden! En dat ook nog eens in onze thuisstad tijdens de Duin Triathlon Almere.

Gedurende de dag waren er meerdere startseries, om te grote groepen te voorkomen. Na weken van warm weer, was het uitgerekend dit weekend ontzettend waaierig. Misschien is waarerig nog zacht uitgedrukt en kunnen we beter stellen dat het onwijs aan het stormen was! Nadat de wind zo hevig kwam opzetten, werd het water heel heftig. Tijdens het zwemmen viel je na een golf misschien wel een meter naar beneden, ook waren er kano’s in het water omgeslagen en bleven de boeien niet meer liggen. Er is toen besloten om na de eerste twee startseries de wedstrijd te veranderen in een run-bike-run.

Het was een strijd tegen de wind, maar eigenlijk gaf dit een extra dementie aan de wedstrijd. Het was genieten en fijn om weer te kunnen racen met iedereen.

Bedankt organisatie voor een hele leuke race. Onze TVA toppers hebben het geweldig gedaan! Kijk voor de uitslagen op MYLAPS.

Foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina van Duin Triathlon Almere, later deze week worden er op deze pagina nog foto’s toegevoegd van Ingrid Hardorff Brijde en Cees Petter.
Meer foto’s;
Marathon Foto’s
Christie Brouwer
Evert Woutersen

Menu