Het triatlonteam van Challenge Almere/Triatlonvereniging Almere is het seizoen in de eredivisie na vijf wedstrijden als derde geëindigd. Vanmiddag werd het team van trainer Merijn Schuurman ook derde in de afsluitende finalewedstrijd in en rond het Weerwater met de finish op de Esplanade.

Kampioen werd het commerciële Team4Talent en tweede werd Dolphins Squadra Veloce uit Eindhoven. In die volgorde werd er vanmiddag ook gefinisht. Vierde werd het team van Advi Safe/Unicef. ,,We hadden voor aanvang van het seizoen gegokt op een plek in de top vijf en als we dan derde worden dan mogen we niet ontevreden zijn. Ik denk zelfs dat het wel verrassend is. Die andere teams zijn toch allemaal commercieel en wij komen gewoon uit de vereniging”, aldus Tjerk Tjallema die vanmiddag als laatste van het Almeerse team de ronde deed. Die bestond uit 380 meter zwemmen, 7,5 kilometer fietsen en twee kilometer lopen. ,,Bij mijn wissel had ik een minuutje voorsprong. Ik ben dus vol gaan zwemmen. Ook omdat ik weet dat ik niet zo een snelle fietser ben en daarna weer vol lopen. Het is gelukkig genoeg gebleken”, klonk de Almeerder opgelucht.

Het team dat vanmiddag namens de Almeerders aan de start stond bestond naast Tjallema uit Jarrich van Woersem, Omar Brons en Tjardo Visser. Of het team mei volgend jaar als het nieuwe seizoen van start gaat, is afwachten. Er zijn geluiden dat Brons naar een commercieel team vertrek. ,,Daar kan ik nog niets over zeggen”, was het enige dat de Almeerder daar over wilde zeggen.

Bron: Almerevandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu