Mijn seizoen bestaat de laatste jaren standaard uit een buitenlandse Long Distance (LD) in het begin van de zomer en Challenge Almere-Amsterdam (CAA) als afsluiter van het seizoen. Dit jaar een mooie prestatie neergezet tijdens Challenge Roth op 12 juli en daarna geprobeerd voldoende rust te pakken om weer wat te kunnen opbouwen richting CAA. Er is denk ik geen standaard te bedenken hoe je zo’n dubbel het beste kan aanpakken en voor mijzelf ziet het traject er elk jaar weer anders uit, helemaal afhankelijk van hoe het herstel loopt na de eerste LD. Ik had mezelf 4 weken gegeven om goed uit te rusten na Roth om daarna in 5 weken nog wat op te bouwen naar CAA. 6 weken na Roth viel het NK halve in Klazinaveen en voor mijn gevoel is een halve 3 weken voor een LD een ideale intensieve prikkel (verslag). Het herstel na Klazienaveen ging eigenlijk prima en in voorbereiding op CAA nog wel wat lekkere intensieven tempokoppels kunnen doen, maar het bleef balanceren tussen herstellen en opbouwen. De laatste week voor een LD is standaard een taperweek waarin ik hoop te herstellen van de trainingen die gedaan zijn en mentaal en fysiek op te laden voor de wedstrijd die gaat komen. Dat herstellen en opladen sloeg deze keer niet zo aan en ik bleef de hele week het gevoel houden dat ik nog meer moest herstellen. Blijkbaar zat er onderhuids toch wat vermoeidheid in het lijf dat er niet uit ging. Ik dacht dat ik nog steeds wel een solide prestatie zou kunnen leveren, maar een topdag lag niet in mijn verwachting.

Thomas Challenge

Raceday

Nadat alle PROs waren opgeroepen en te water waren gegaan, was iedereen nog even zijn plekje aan het zoeken en lag ik nog wat met Flevolandse concurrent Guido Kwakkel te praten toen op eens het startschot klonk. We lagen al redelijk op de startlijn, maar er zaten nog wat zwemmers voor ons. Na de start kwam ik toch een beetje in het gedrang en liet me wat afzakken om daarna op voeten mee te kunnen. Na de eerste boei kwam ik in een groepje van een man of 5 te liggen en die groep kon in redelijk goed houden tot het einde van het zwemmen. Normaal gesproken ben ik redelijk af na de 3.8 km, maar deze keer voelde het alsof ik nog wel een rondje kon (zwemtijd 55:23).

Lees meer op de pagina van Thomas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu