142017jul
Tussenstand divisiewedstrijden

Tussenstand divisiewedstrijden

Aanstaande zaterdag (14 Juli 2017) staat Super Saterday voor de deur. Voor de 1e-, 2e- en 3eDivisie wordt dit de vierde competitiewedstrijd en voor de eredivisie is Super Saterday de derde wedstrijd. Hoog tijd dus voor een update over de tussenstand in de divisiewedstrijden.

Resultaten

Eredivisie

Dames

Het triatlonseizoen voor de teamcompetities begon in Arnhem met Super Sunday. De wedstrijd ging over de sprintafstand in een teamtriatlon. De wedstrijd moet met het hele team worden afgewerkt. De dames werden in Arnhem 6e. De tweede competitiewedstrijd was het Nederlands Kampioenschap over de olympische afstand. De dames haalden daar een derde plek. Dit zorgt ervoor dat de dames in de tussenstand op de vierde plek staan.

Heren

Ook voor de heren begon het seizoen in Arnhem tijdens Super Sunday met een teamtriatlon. De heren haalden daar een 15e plek. Bij het NK over de olympische afstand werden de heren 14e. In de tussenstand staat het team nu op de 15e plek.

1eDivisie

Dames

Net zoals in de eredivisie startte het seizoen voor de 1eDivisie in Arnhem met een teamtriatlon. Het team haalde daar een vierde plek. De volgende wedstrijd die voor de 1eDivisie op het programma stond, was de Duin triatlon in Almere. In deze wedstrijd over de sprintafstand werden de dames derde. De volgende wedstrijd was een OD in Stiens. Daar werd een vijfde plek gehaald. Dit levert samen een mooie derde plek op in de tussenstand.

Heren

Net zoals bij de dames begon het seizoen voor de heren in Arnhem met een teamtriatlon. In Arnhem werd door het team een 16e plek gehaald. De tweede wedstrijd was de thuiswedstrijd: de Duin triatlon. Er werd daar een 4e plek gehaald. In Stiens stond een OD op het programma, er werd daar een 16e plek door het team behaald. Samen zorgen deze resultaten voor een elfde plek in de tussenstand.

2eDivisie

Dames

Tijdens Super Sunday in Arnhem stond er ook voor de 2eDivisie een teamtriatlon op het programma. Er werd daar een 18e plek gehaald. De volgende wedstrijd was net zoals in de 1eDivisie een thuiswedstrijd. Er werd een sprinttriatlon afgelegd bij de Duin triatlon in Almere. Door het team werd een 20e plek gehaald. De derde competitiewedstrijd was een OD bij Zeewolde Endurance. Er werd daar een 19e plek gehaald. Het team staat op een 21e plaats in de tussenstand.

Heren

Door de heren werd er ook een teamtriatlon in Arnhem afgelegd. Er werd door het team een 20e plek behaald. In Almere werd door het team een 14e plek gehaald. Tijdens de OD werd er door het team een negende plek behaald. Samen zorgen deze prestaties voor een 15e plek in de tussenstand.

3eDivisie

Net zoals in de andere divisies startte de 3eDivisie in Arnhem met een teamtriatlon. Er werd daar door de heren een 21e plek behaald. De volgende wedstrijd in de 3eDivies was een OD in Groningen. Door het team werd daar een 21e plek behaald. Bij de sprint in Utrecht werd door het team weer een 21e plek behaald. Samen zorgt dit voor een 21e plek in de tussenstand.

Volgende wedstrijden

Voor alle divisieteams vindt op 14 juli weer een ontmoeting plaats. Voor alle teams is dat een wedstrijd over de sprintafstand. Wat voor de meeste divisies nieuw is, is dat deze wedstrijd een stayerwedstrijd is. Dat betekent dat er in pelotons gefietst mag worden. Daarnaast is deze wedstrijd voor de eredivisie ook het Nederlands Kampioenschap over de sprintafstand. Daarna volgt voor de meeste divisies de slotwedstrijd. Alleen de eredivisie heeft nog twee wedstrijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *